Kloofbijlen

Sorteren op:

Sale
Fiskars kloofbijl. Is alleen het beste goed genoeg? Dan zult u genieten van de beste bijl ter wereld: de Fiskars X36. Door de glasvezel stelen van Fiskars behoort een gebroken steel tot het verleden. Een Fiskars kloofbijl, een vriend voor het leven!
€95,00 €82,95
Deze Fiskars RollSharp bijlenslijper. Niets vervelender dan een botte bijl of een bot mes. Met deze eenvoudige tool houdt u uw Fiskars kloofbijlen, scharen en keukenmessen in uitstekende conditie.
€14,95
Deze Bruks 442 kloobijl van Gransfors is een bijl voor de echte liefhebber.
€176,95
Gransfors Bruks 450 kloofhamer - 80cm
Met de aanschaf van deze Gransfors 450 bijl haalt u een absoluut top-product in huis. Bij de productie is niet alleen gekozen voor de beste materialen en bewerkingen, ook is deze bijl met veel liefde, met de hand gem
€185,95
De Gransfors 445 kloofbijl is met zijn handgesmede kop een absoluut verzamelobject voor de echte liefhebber.
€176,95
Handige vochtmeter voor het meten van de vochtigheid van uw haardhout.
€21,85

Fiskars kloofbijlen: wat een verschil, wat een keuze.. 

Deze Fiskars bijlen gaan een leven lang mee, dit maakt het des te belangrijker om een juiste keuze te maken! Daarom een korte samenvatting van de verschillen tussen de X27, de X25, de 365 en de X7.

Fiskars bijl: X7

Het aansteken van uw openhaard begint natuurlijk met aanmaakhoutjes. De Fiskars X7 is hier door zijn compacte voormaat bij uitstek geschikt voor. De in totaal 36 centimeter lange bijl heeft een 640 gram zware kop, meer dan genoeg voor het verwerken van planken tot aanmaakhout!

Fiskars kloofbijlen: X27, X365 en de X25

Na de aanmaakhoutjes is het tijd voor de volgende stap: het kloven van openhaardhout. Hiervoor laten we de kleine bijl achter en stappen we over naar het echte werk: de X27, X365 of X25. Op het eerste oog lijken de verschillen klein. Echter zit er tussen deze bijlen een aantal fundamentele verschillen. Te beginnen met de 365 en de X25.

Fiskars 365 en X25 kloofbijlen

Fiskars produceert dit jaar al 365 jaar kloofbijlen. Naar aanleiding van dit jubileum is er een variant op de X25 bijl uitgebracht: de 365. De lengte van beide bijlen zijn identiek aan elkaar, namelijk 72 centimeter. Het verschilt zit 'm in de exclusiviteit en het gewicht van de kop. De X25 heeft een kopgewicht van 2500 gram. Dit is een enorm verschil tegenover de 365 bijl, aangzien deze een kopgewicht van slechts 1050 gram heeft. Dit maakt de 365 een uitstekend, handzamer alternatief voor de X25. Met de 365 spaart u kostbare energie, die u weer elders aan kunt besteden.

De Fiskars 365 kloofbijl is een speciale, genummerde special edition waarvan slechts eenmalig een oplage is geproduceerd. Na het aanmelden van uw unieke bijlnummer via de Fiskars website heeft u in plaats van 10, maar liefst 25 jaar garantie. Een absolute aanrader dus.

Fiskars X27 kloofbijlen

Voor de echte top onder de bijlen komt u toch echt bij de X27 terecht. Deze kloofbijl zorgt door zijn 92 centimeter lange steel en 2600 gram zware kop voor aanzienlijk meer slagkracht dan de kleinere varianten. Deze robuustheid is dan ook de reden dat dit de meest verkochte Fiskars bijl ter wereld is. Stammen ook grote stammen met knoesten zijn een lachtertje voor de X27. Uit ervaring kan ik u vertellen dat de Fiskars X27 doorgaat, waar een 5-tons kloofmachine afhaakt.

 

Fiskars RollSharp: houdt uw Fiskars bijlen (en messen) scherp!

Om optimaal van uw Fiskars bijlen te kunnen blijven genieten is een RollSharp essentieel. Met deze handige tool slijpt u gemakkelijk uw bijlen waardoor ze er weer volop tegenaan kunnen! U haalt de bijl er simpelweg 15 keer doorheen en de bijl is weer vlijmscherp.

Op de Fiskars RollSharp zitten twee standen: een voor het slijpen van bijlen, en een voor het slijpen van messen. Dit maakt de RollSharp multifunctioneel aangezien u ook heel eenvoudig uw keukenmessen kunt slijpen! Niets vervelender dan botte messen zullen we maar zeggen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x