Maaidraad en maaikoppen bosmaaier

Sorteren op:

Nylsaw maaidraad is hét maaidraad voor de professionele bosmaaier. Dit maaidraad is een technisch hoogstandje dat slijtvast en vlijmscherp is. Goed resultaat gegarandeerd!
€27,95
Universele maaikop voor bosmaaier: Lightning Load maaikop van Oregon. Deze maaikop is, indien leeg, binnen 30 seconden weer gevuld voor het gepatenteerde Lightning Load systeem!
€29,95
Rollen maaidraad Nylium Starline Oregon. Door de aluminium deeltjes in dit maaidraad kan deze draad beter zijn warmte kwijt. Dit komt ten goede aan de levensduur. De stervormige draad zorgt voor extra scherpte.
€29,95
Armigo Triplo Pro onkruidborstel. Deze onkruidborstel kan met maaidraad en onkruidborstels gebruikt worden.
€199,95
Universele maaikop Oregon. Deze maaikop kan op iedere bosmaaier met een rechte steel worden gemonteerd. De maaikop wordt namelijk net als een maaimes of onkruidborstel gemonteerd. Met handig Tap & Go systeem!
€27,95
Yellow Roundline maaidraad van Oregon, de standaard maaidraad voor uw bosmaaier. Deze draad is verkrijgbaar in rollen variërend van 56 tot maar liefst 380 meter! Voor maaidraad geldt: hoe langer de rol, hoe meer voordeel.
€25,95
Maaimes voor bosmaaier. Dit One-for-All maaimes is geschikt voor elke bosmaaier met een rechte steel. Door de bijgeleverde reduceerring is de asdiameter gemakkelijk aan te passen per bosmaaier.
€28,95
Met de ENVI-Cut maaimessen heeft u de voordelen van maaidraad en een maaimes tegelijkertijd: gemakkelijk langs randen en harde objecten, goed voor het milieu en zeer duurzaam!
€79,95
Oregon Jet-Fit maaikop. Deze Jet-Fit maaikop is noodzakelijk voor het gebruik van Techniblade maaidraad. Deze maaikop is ook geschikt voor normaal maaidraad, deze moet dan wel worden afgeknipt.
€39,95
Oregon Techniblade maaidraad. De perfecte maaidraad voor omstandigheden waarin u wel een mes nodig heeft, maar door vaste objecten beter geen maaimes kunt gebruiken. Techniblade maaidraad is de beste, dikste draad die er verkrijgbaar is.
€34,95
Oregon Nylium Starline maaidraad. Dit Nylium maairdraad is extra sterk door aluminium deeltjes in de draad. Hierdoor is dit maaidraad beter bestand tegen hoge temperaturen.
€8,45
Oregon Techni 280 maaidraad: het duurzaamste maaidraad uit de Oregon-serie met een smeltpunt van maar liefst 280 graden.
€29,95

Maaidraad en maaikoppen

Maaidraad en maaikoppen vindt u hierboven. Door ons ruime assortiment hebben wij voor ieder wat wils. Wij hebben 3 verschillende soorten maaidraad, en 2 soorten maaikoppen. Het verschil tussen de koppen en draden zal hieronder kort worden besproken.

Maaidraad: 3 soorten

Zoals eerder vermeld leveren wij standaard 3 soorten maaidraad: de Oregon Yellow Roundline, de Oregon Nylium Starline en de Oregon Techiblade voor het echte zware werk. Het gele maaidraad van Oregon, de Oregon Yellow Roundline, wordt standaard geleverd op de meeste bosmaaiers. Omdat het standaard op alle bosmaaiers wordt geleverd wordt dit draad regelmatig verkocht. Het is een kwalitatief draad van het merk Oregon. 

Maaidraad: Oregon Yellow Roundline vs. Nylium Starline

Wanneer u echt het beste uit uw bosmaaier wilt halen is het verstandig om over te stappen naar een Nylium Starline maaidraad. Zoals de naam doet vermoeden bestaat is het draad stervormig. Hierdoor zal het maaidraad makkelijker en sneller door het gras en onkruid gaan. Maar dit is nog niet alles, in de draad zijn aluminium deeltjes verwerkt waardoor het maaidraad gemakkelijker zijn warmte kan afvoeren en het smeltpunt verhoogd. Maaidraad slijt het snelst als het een hogere temperatuur heeft. Als stoffen warmer worden, worden zo nu eenmaal zachter en slijten ze sneller. Door het hogere smeltpunt en de betere warmteafvoer is dit draad echt de beste keuze. De iets hogere prijs ten opzichte van een geel maaidraad wordt ruimschoots gecompenseerd door de langere levensduur van het draad. Daarom kiest 74 procent van onze klanten voor de Nylium Starline!

Maaidraad: Oregon Techniblade

Voor de zware machines met meer dan 40cc kunt u kiezen voor de Oregon Techniblade. De Oregon Techniblade is echt het dikste maaidraad dat er momenteel verkrijgbaar is en is bijna equivalent aan een maaimes. Het grote voordeel van de Oregon Techniblade ten opzichte van een maaimes is de flexibiliteit van het draad. Zodra u met een maaimes een hard object raakt zoals een boom, grote steen of lantaarnpaal, zullen u en de bosmaaier een flinke klap krijgen. Dit is zeker niet het geval bij de Oregon Techniblade. Let wel op dat de Oregon Techniblade alleen gebruikt kan worden in combinatie met een Jet-Fit maaikop!

Dit maaidraad is verkrijgbaar in de diameters 5mm, 6mm en 7mm. Dit maakt de draad een uitstekende keuze voor het verwijderen van zwaar onkruid en zelfs dikke bramenstruiken!

Maaikoppen: Jet-Fit, Lightning load en stadaard maaikop met Tap&Go

Ook qua maaikoppen hebben wij drie keuzes: de Jet-Fit, een standaard kop met Tap & Go en de Lightning Load maaikop.

Jet-Fit maaikop

De Jet-Fit maaikop is noodzakelijk wanneer u het Oregon Techniblade gebruikt. In tegenstelling tot de meeste maaikoppen gaan er in de Jet-Fit geen lange stukken draad, maar steeds losse stukken. Door de extreme dikte van de Oregon Techniblade is deze namelijk niet op te rollen. U steekt heel gemakkelijk steeds 2 of 4 draden in de maaikop. Dit lijkt veel werk, maar als u bedenkt dat u met 2 stukken Techniblade 7.0mm maaidraad ongeveer 2 uur kunt maaien valt dit alles mee.

Maaikoppen: Lightning load & Boutloos universeel

De Lightning load en de boutloze maaikop zijn vrijwel gelijk aan elkaar. Door het gebruiksvriendelijke Tap & Go systeem kunt u heel eenvoudig de maaikoppen van nieuw draad voorzien. Het grote verschil tussen deze koppen zit hem in de bevestiging op de bosmaaier. De boutloze maaikop wordt zonder bout adaptiebout gemonteerd. Hierdoor wordt hij hetzelfde gemonteerd als een onkruidborstel of maaimes. De Lightning Load wordt gemonteerd met adaptiebout. Deze zal dus direct op de as gemonteerd worden, zonder overige bevestigingsmiddelen.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x