Stihl
€ 28,80 € 26,95 Incl. btw

Stihl zaagketting: 1.6mm, 3/8". Selecteer hieronder de gewenste lengte en type beitel (Rapid Micro/Rapid Super). Zie de productinformatie voor toelichting.

Artikelnummer:
3652 000 0056

Stihl zaagketting 1.6mm / 3/8" (Rapid Micro/Rapid Super)

Deze Stihl zaagketting is een van de zwaardere kettingen van Stihl en wordt daardoor veel toegepast op (middel-)zware kettingzagen. De zaagketting heeft een aandrijfschakeldikte van 1.6mm in combinatie met een 3/8" steek. Door de relatief stevige (aandrijf)schakels en beitels is deze ketting geschikt voor kettingzagen met veel vermogen. Door het gebruik van dikker staal zullen deze kettingen namelijk niet snel uitrekken wanneer er hoge krachten vrijkomen bij het zagen.

Beitelsoort: Rapid Micro/Rapid Super

Tijdens het bestellen kunt u twee soorten kettingen bestellen: de Rapid Micro en de Rapid Super. Beide zijn toe te passen op uw kettingzaag, deze kettingen verschillen alleen in het type beitel. De Rapid Micro ketting heeft namelijk een half-haakse beitel, en de Rapid Super ketting een haakse. Door de haakse vorm van de beitel is de Rapid Super ketting scherper, en daardoor ongeveer 30 procent sneller dan de Rapid Micro ketting. Aan de andere kant heeft de ketting ook een nadeel. Namelijk, doordat de ketting een stuk scherper is zal deze bij het zagen van vervuild hout sneller bot zijn, en is hij bovendien lastiger om echt goed scherp te vijlen met de hand. 

Over het algemeen raden wij aan om voor de Rapid Micro beitel (half-haaks) te kiezen wanneer u geen bosbouw-professional bent. Daarnaast is het goed om na te gaan of u wel of niet vervuild hout zal zagen. Ongeveer 85 procent van de kettingen die wij verkopen heeft een half-haakse beitel.

Lengte van zaagketting

Deze Stihl zaagketting is leverbaar in verschillende lengtes, afhankelijk van het zaagblad dat op uw kettingzaag gemonteerd zit. U kunt de lengte van het zaagblad aflezen op het zaagblad, of opmeten door het gedeelte dat uit de kettingzaag steekt op te meten. 

Deze Stihl ketting wordt toegepast op de volgende Stihl kettingzagen: Stihl MS290, MS291, MS310, MS311, MS341, MS361, MS362, MS390, MS391, MS440, MS441, MS460, MS461, MS640, MS660, MS661, MSE220

LET OP: tel voordat u besteld het aantal aandrijfschakels. Dit zijn de schakels die IN het zaagblad gaan.

Kenmerken

  • Steek: 3/8"
  • Dikte aandrijfschakel: 1,6 mm
  • Vijldiameter: 5.2mm

Sander van Manen Geplaatst op 14 Januari 2017 at 14:06

Blijven toch de beste kettingen voor het intensieve werk.
De haakse beitel pakt bij het uitsnoeien duidelijk beter op dan de halfhaakse variant.
Het terugslaan valt ook mee, mits de dieptestellers correct zijn afgevijld natuurlijk.
Ik heb met deze kettingen nog nooit een breuk gehad, wat bij andere merken wel gebeurd is.
Ook vijlt de ketting lekker.

Kortom, voor mij de enige optie

Bas Geplaatst op 3 Januari 2017 at 08:01

Super snel geleverd en de beste kwaliteit voor een zeer scherpe prijs

ter morsche Geplaatst op 10 Oktober 2015 at 16:41

Goede en duidelijke website. Snelle en correcte afhandeling

5 sterren op basis van 3 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x