Stihl zaagketting 1.6mm .325 | Stihl Rapid Super / Rapid Micro

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Stihl
€ 27,90 € 24,95 Incl. btw

Stihl zaagketting 1.6mm .325". Selecteer hieronder de gewenste lengte en beitelsoort. In de productinfo vindt u meer toelichting.

Artikelnummer:
3686 000 0056

Stihl ketting 1.6mm .325 - Rapid Micro/Rapid Super

Deze Stihl Rapid Micro/Rapid super ketting heeft een aadnrijfschakeldikte van 1.6mm en een .325" steek. In vergelijking met de 3/8" ketting van Stihl heeft deze ketting een iets fijnere beitel, waardoor hij uitermate geschikt is voor de middelzware kettingzagen van Stihl. Door de fijnere beitel, heeft de ketting namelijk minder vermogen nodig voor vergelijkbare prestaties. Deze zaagketting wordt standaard toegepast op de volgende Stihl kettingzagen: Stihl 024, 026, 028, MS240, MS260, MS261, MS270, MS271, MS272, MS280, MS281.

Lengte van ketting bepalen

Deze ketting is leverbaar in verschillende lengtes, variërend van 32cm tot 50cm. De lengte die u nodig heeft is afhankelijk van de lengte van het zaagblad. U kunt deze gemakkelijk opmeten door het gedeelte van het zaagblad te meten dat uit de kettingzaag steekt. Hiermee meet u de effectieve zaaglengte. Daarnaast kunt u, wanneer u de ketting van de zaag heeft gehaald, het aantal aandrijfschakels tellen. Dit zijn de schakels aan de binnenzijde van de ketting, die in het zaagblad vallen.

Beitelsoort

Deze ketting is leverbaar in twee verschillende typen: de Rapid Super en de Rapid Micro. Het verschil tussen beiden zit in de beitel. De beitel van de Rapid Super heeft namelijk een haakse vorm, terwijl de beitel van de Rapid Micro een half-haakse vorm heeft. De Rapid Super ketting is door zijn haakse vorm scherper, waardoor hij ongeveer 30% sneller is dan de Rapid Micro ketting. Daarentegen is de Rapid Super ketting lastiger om goed scherp te vijlen, en is deze sneller bot bij het zagen van vervuild hout. 

Over het algemeen raden wij u aan voor een Rapid Micro ketting te kiezen, tenzij u een professionele gebruiker bent. Ongeveer 80 tot 85% van de kettingen die wij van dit type verkopen heeft een half-haakse beitel (Rapid Micro).

Kenmerken

  • Steek: .325
  • Dikte aandrijfschakel: 1,6 mm
  • Vijldiameter: 5.2mm
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x