test banner

Onkruidborstel voor bosmaaier: montage en gebruik

Gefeliciteerd, u bent van plan om het onkruid in uw tuin, terras of oprit te verwijderen met een onkruidborstel in plaats van het spuiten van gif. Aangezien u al een borstel heeft gekocht, of dit van plan bent, zullen wij u in dit artikel uitleggen hoe u de onkruidborstel op een juiste manier op uw bosmaaier kunt monteren. Daarnaast eindigen we met een aantal tips waarmee u het borstelen een stuk efficienter en gemakkelijker kunt maken.

Onkruidborstel op bosmaaier monteren

De onkruidborstel op uw bosmaaier monteren. Allereest krijgt u, indien u bij ons een onkruidborstel besteld, deze geleverd met een reduceerring. Het is handig als we eerst gaan bepalen of u deze ring wel of niet nodig heeft. Dit is afhankelijk van de diameter van de as van uw bosmaaier. Het asgat van de onkruidborstel is 25.4mm. Indien de diameter van uw bosmaaier niet 25.4mm, maar 20.0mm is, gebruikt u de reduceerring.

 


 
Nu is het tijd, om de onkruidborstel te monteren. Eerst haalt u uw maaimes of maaikop van de machine af. Indien u een maaimes of Oregon Tap&Go maaikop gemonteerd heeft, kunt u deze verwijderen door de kop te blokkeren met een inbussleutel. In de kop zit meestal een gat, waarmee u de kop kunt blokkeren (zie foto). Vervolgens kunt u met een bougiesleutel het maaimes verwijderen. Let op: de moer van een bosmaaier heeft altijd een linkse draad. Daardoor dient u de moer andersom los te draaien. 

  

Na het demonteren van het mes, kunt u de onkruidborstel weer monteren. Let hierbij op dat u eerst de onkruidborstel monteerd, en dan pas het bevestigingsplaatje waarmee deze geklemd wordt. 

Indien er momenteel een maaikop met adaptiebout op uw bosmaaier gemonteerd zit, dient u eerst de maaikop en de adaptiebout te verwijderen. Vervolgens kunt u door middel van de bevestigingsonderdelen (deze worden standaard bij elke bosmaaier geleverd), op de manier zoals die hierboven is beschreven, monteren.

  

Tips voor het gebruik van een onkruidborstel 

Na het monteren van de onkruidborstel te hebben behandeld, is het tijd voor een aantal tips voor het gebruik ervan. Indien u voor het eerst een onkruidborstel gebruikt, of van plan bent er 1 te bestellen, dient u eerste te controleren of uw machine genoeg vermogen heeft. Wij raden u aan, de onkruidborstel pas te gebruiken bij een vermogen vanaf 35-40cc. 

Tijd voor de tweede tip: het instellen van uw bosmaaier. Voordat u begint met borstelen, is het handig om de bosmaaier goed af te stellen. Door het monteren van de (over het algemeen) zwaardere onkruidborstel, is de bosmaaier vaak niet meer in balans. Wanneer u de bosmaaier weer instelt, zorg er dan voor dat wanneer u de bosmaaier aan uw harnas heeft hangen, dat deze met de kop net boven de grond zweeft.

Dan het borstelen zelf, om uw machine zo min mogelijk te belasten en zo effectief mogelijk te borstelen is het belangrijk dat u uw bosmaaier een beetje schuin naar links kantelt tijdens het borstelen. De hoek die u hierbij kunt aanhouden is ongeveer 5-10 graden. Wanneer u voor lange tijd uw onkruidborstel gaat gebruiken, kunt u de kop van uw bosmaaier ook een paar graden kantelen. Zo hoeft u de bosmaaier zelf niet de hele tijd schuin te houden, maar staat de onkruidborstelkop vanzelf schuin.

                

Tot slot een laatste tip voor de grootverbruiker: wanneer u van plan bent wekelijks uren te borstelen, schaft u dan echt een ECO Brush onkruidborstel aan. Wanneer de borstels van deze kop zijn versleten hoeft u niet de hele onkruidborstel te vervangen, maar kunt u weer een setje losse borstels monteren. De kop is welliswaar duurder in aanschaf, maar op lange termijn zal deze zich zeker terugbetalen. 

Reacties

 1. Jelle Jelle

  Gebruik een dikke carrosserie ring m10 gat en 30mmuitwendige maat voor onkruidborstel met gat maat 25mm voor de AFS 23-37, de borstel centreed zich op de bolle kant van de aansluiting en werk zeer goed, celstructuur van onkruid eerst kapot branden electrische brander 3 sec per plantje 2 of 3 dagen later met de onkruid borste alles eef wek borstellen is n makkie.

 2. Emilia Kaitlyn Emilia Kaitlyn

  Hello,

  I trust this message finds you in good health. I recently had the opportunity to explore your website, zaagkettingwinkel.nl. In doing so, I identified a remarkable opportunity that could significantly elevate your brand's reputation and user engagement.

  Imagine a scenario where your users have the benefit of immediate, round-the-clock assistance. This capability could not only increase user satisfaction but also catapult your brand's standing to new levels. Intrigued? Further details can be explored through this link: https://tinyurl.com/FreeTriials

  This enhancement comes with straightforward pricing and secure processing. Incorporating it into your platform could set a new precedent for user experience in your industry.

  Seize this opportunity to revolutionize your website's functionality. Remember, the key to remarkable improvement is just a click away. Take action now and avail yourself of an exclusive FREE trial.

  Best regards,

  Mr Beast

 3. Roland Roland

  Door alle reacties dat de schroefdraad te kort is, had ik bijna van de koop afgezien voor mijn bosch AFS. Maar pas goed, alleen een andere O Ring onder de moer plaatsen .

 4. Willem Bonthuis Willem Bonthuis

  Welke stalen onkruidborstel past wel op de bosch AFS 23-37. Ik heb er een gekocht maar de schroefdraad is inderdaad te kort. Wie kan mij helpen???

 5. Mario Pfeiffer Mario Pfeiffer

  Ik heb deze onkruidborstel gekocht voor een Bosch AFS 23-37. Helaas past deze dus totaal niet. Ook niet met andere doppen en moeren. De schroefdraad van de Bosch AFS 23-37 is te kort waardoor je (ook met de resizer) de borstel niet strak kan aandraaien. Deze borstel is dus onbruikbaar voor een Bosch AFS 23-37.

 6. Mk Mk

  Het klopt helemaal wat Pascal zegt de schroefdraad van de Bosch is tekort de borstel schijf is veel dikker dan het mes. Dus je krijgt de bevestigingsmoer niet meer aangedraaid

 7. Pascal Pascal

  Even tegen wat sommige hier melden in maar mijn conclusie is dat deze borstels beslist niet op een Bosch ASF 23 37 passen. Zelfs nog even met Bosch zelf over gebeld of dit mogelijk zou zijn met eventuele andere ringen en doppen maar helaas. Wellicht zou je als technisch iemand een eigen plaatje kunnen frezen om ze zo alsnog te gebruiken maar zo uit de doos gaan deze borstels niet passen. De schroef van de Bosch elektrische maaier is simpelweg te kort voor zulke dikke borstels.

 8. Petra de Boer Petra de Boer

  Hierbij het langverwachte antwoord: Ja, de staalborstel kan op een Bosch 23-37 worden gemonteerd! De staalborstels worden via deze site met een reduceerring geleverd maar deze is in deze combinatie niet eens nodig. Ik heb een “Onkruidborstel bosmaaier diameter 200 mm” en het werkt echt fantastisch mooi. Naar aanleiding van voorgaande vragen dacht ik, ik probeer het gewoon. De maat past, het vermogen is prima. De vonken vliegen er soms vanaf, op een positieve manier. Grasplaggen zijn verleden tijd, maar spierpijn is nu wel aanwezig. Geen sportschool meer nodig en een zeer tevreden gebruikster.

 9. Bert Beukema Bert Beukema

  Idem dito, een Bosch AFS 23-37. De motor is meer dan sterk genoeg voor een dergelijke borstel, maar de vraag is dus of het past. Misschien is het een idee dat jullie de informatie aanpassen? Het is een zeer populaire machine. Als je geen borstel hebt dan is het misschien handig er eentje in het assortiment op te nemen, veel vraag naar.

 10. henk henk

  Regelmatig zie ik de vraag of een draadborstel geplaatst kan worden op een bosch 23-37. Helaas zie ik geen antwoord op deze vraag.

 11. Michel Michel

  Ik heb ook een bosmaaier bosch AFS 23-37, kan daar een onkruidborstel op gemonteerd worden.

 12. Roger Goetschalckx Roger Goetschalckx

  Ik heb een bosmaaier bosch AFS 23-37, kan daar een onkruidborstel op gemonteerd worden.
  Groetjes
  Roger

 13. Margrete Punt Margrete Punt

  Net als Riel zou ik willen weten hoe ik er achter kom of ik een bostelkop op een trimmer of bosmaaier kan monteren? is elk apparaat hier geschikt voor? zo nee welke zijn dit wel... ik kom er na veel speurwerk niet achter waar ik op moet letten

  grtz

  Margrete

 14. Riel van Leeuwen Riel van Leeuwen

  Beste mensen. Mijn achtertuin is bestraat met klinkers waartussen het mos en onkruid ‘welig tiert’!
  Ik was geïnteresseerd in de Bosch elektrische bosmaaier AFS 23-37. Zou daar jullie staalborstelkop op gemonteerd kunnen worden? De standaard draad of mes lijkt mij niet geschikt om tussen de klinkers te gebruiken. Maar kan qua vermogen die staalborstel wel veilig gebruikt worden?
  Benieuwd naar jullie antwoord!
  Vr.groet, Riël.

 15. Thomas Thomas

  Dear Purchase manager:

  Good day to you!

  Pls see attached New develop brush cutter head for your grass trimmers & Lawn Mowers which we sell to your market

  Are you interesting?,If yes,I will offer the best prices to you after receive your feedback

  Mechanical use instead of chemicals. In the removal of weed brushes have prevailed. WEIXUAN Brushes removes weed and persistent dirt on streets, squares, gutters an other paved surfaces – simple, ecological, efficient.

  Our weed brush on grass trimmers are ideal tool for removing grass and weeds on sidewalks, curbs, grass pavers, inaccessible areas or cobbled surfaces that are hard to remove with traditional grass trimmers cables.

  The weed brush is very hard and aggressive, high performance for removing weeds on curb-stones, because it is made by hard steel core tufts, getting high hardness, stability and suitable life.

  For more new products,Pls visit our website: www.chinawirebrush.com

  Looking forward to your early reply

  Best regards

  Thomas Lee


  Hefei WeiXuan Wire Brushes Co.,Ltd
  Address:No 2,Sishui Road,New Station Industrial Park,Hefei city,Anhui Province,China
  Zip:230013
  Website:www.chinawirebrush.com
  Tel:+86-551-67694772
  Fax:+86-551-67694713
  Mobile:+86-180-5686-3802
  Wechat ID:YONGXIN0501

 16. cheny chen cheny chen

  Dear purchasing manager.
  for your shown brush(Onkruidborstel voor bosmaaier: montage en gebruik). we can supply you best price at 9.5 USD per pc with higher quality .our factory was located in china.\
  if you are interested in our products. we can send you one sample for your test
  warmest regards

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »