test banner

Zaagketting: welke past op mijn kettingzaag?

Het is met stipt de meestgestelde vraag aan onze klantenservice: welke ketting past er op mijn kettingzaag? Dit gaan we aan de hand van de onderstaande tabel binnen no-time uitvinden, u zult er hoogstens een paar minuten aan kwijt zijn.

Allereerst is het belangrijk om te 
Oregon zaagketting aandrijfschakel ketting
vermelden dat we 3 verschillende afmetingen moeten achterhalen: de dikte van de aandrijfschakel, de afstand tussen twee aandrijfschakels (steek) en het aantal aandrijfschakels. Nu kunt u voor de eerste twee gegevens (dikte van- en afstand tussen aandrijfschakels) gebruik maken van de onderstaande tabel. Hier vindt u van elk merk ketting getallen. Dit getal kunt u aflezen in de aandrijfschakel van uw zaagketting (zie afbeelding).

Zodra u het getal heeft gevonden, zoekt u het op in de tabel en leest u in de meest linker kolom de steek (1/4", 3/8", .325" of .404") en de dikte van de aandrijfschakel (1.1mm, 1.3mm, 1.5mm of 1.6mm) af. In dit geval staat er een 91 in de aandrijfschakel, zoals in de tabel is af te lezen is dit een Oregon ketting met een dikte van 1.3mm en een 3/8" steek.

Tot slot hoeven we alleen het aantal aandrijfschakels nog te tellen. Wanneer u de ketting van de zaag demonteert, kunt u deze tellen.

Mocht u naar aanleiding van deze handleiding nog vragen hebben? Reageer dan hieronder of neem contact op met onze klantenservice!

Juiste zaagketting zoeken, hoe vindt ik de juiste zaagketting?

Reacties

 1. Dré van Rijthoven Dré van Rijthoven

  ik heb een ketting voor mijn Makita kettingzaag DUC400Z nodig. Welke moet ik dan hebben? De steek is 3/8"

 2. Ivo Bruns Ivo Bruns

  goedemorgen,
  ik heb een ketting voor mijn Makita kettingzaag DUC400Z. Kunt u mij zeggen welke te bestellen?Alvast bedankt.
  mvrgr ivo

 3. M.B.Rijnbeek M.B.Rijnbeek

  Hallo, ik ben in het bezit van een Stihl 024av met een rollomatic zaagblad van 37 cm? Is het mogelijk om er een groter zaagblad te monteren en zo ja wat is het maximum voor goed functioneren. Met vriendelijke groet Mart Rijnbeek

 4. Greuter Greuter

  In deze tabel staat foutieve informatie wat desastreuze gevolgen kan hebben. Het gaat om de Stihl aanduiding op de ketting bij de 1.5mm | .325" en de 1.6mm | .325" ketting. Het gaat om de aanduiding in de beitel dit behoort een 2 te zijn wat de .325" aangeeft. De 1.3mm | .325" is wel correct. Elders op de site staat ook "deze" tabel (http://www.zaagkettingwinkel.nl/zaagkettingen-en-zaagbladen/welke-ketting-past-op-mijn-kettingzaag/). Ook deze gelieve aan te passen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »