test banner

Zaagblad: welk zaagblad past op mijn kettingzaag?

Het juiste zaagblad voor uw kettingzaag vinden, hoe doe je dat? Dat zal na het lezen van deze handleiding waarschijnlijk duidelijk zijn. Allereest is het belangrijk om te vertellen dat wanneer u via onze website een zaagblad zoekt, u dit op dezelfde manier doet als wanneer u een zaagketting zoekt.

Vandaar dat we de afmetingen van het zaagblad af gaan bepalen aan de hand van de afmetingen van de zaagketting. Dit kunt u via de volgende handleiding doen:

"Zaagketting: welke zaagketting past op mijn kettingzaag?" 

Bladaansluiting zaagblad

Wanneer u door middel van de steek, dikte van de aandrijfschakel en de lengte van de ketting bij een overzicht bent aangekomen met de zaagkettingen en zaagbladen voor uw kettingzaag, kunt u bij het zaagblad de keuze maken uit een aantal verschillende bladaansluitingen.

De bladaansluiting is het gedeelte van het zaagblad waarmee deze aan de kettingzaag wordt gemonteerd. Het is belangrijk exact dezelfde bladaansluiting te kopen, aangezien anders ofwel de ketting niet van olie kan worden voorzien, of het zaagblad helemaal niet past.

U kunt uw zaagblad vergelijken met de bladaansluitingen op de onderstaande afbeeldingen. Let op, dat wanneer er een gat met stippellijntje is, dat er ook aan de andere kant een halfingeboord gat zit.


Heeft u vragen, aanvullingen of opmerkingen? Reageer dan hieronder of neem contact met ons op!
 

Reacties

  1. Jan Tjerkstra Jan Tjerkstra

    Goedemiddag ben op zoek naar een ketting voor een kraft pro 60cm welke kan ik dan gebruiken m.v.g Jan tjerkstra

  2. RAYMOND VAN DEN BROEKE RAYMOND VAN DEN BROEKE

    hallo ik zoek een zaagketting oregon 10" 91P040X en een oregon zwaard 10" 100NDEA041

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »