test banner

Zaagketting: welke past op mijn Stihl kettingzaag?

Wanneer u een Stihl kettingzaag heeft kunt u aan de hand van deze handleiding binnen no-time achterhalen welke zaagketting en welk zaagblad u nodig heeft ter vervanging van uw oude.

Laten we aftrappen met een stukje informatie. Wanneer u de afmetingen van uw zaagketting en/of zaagblad wilt achterhalen heeft u 3 dingen nodig:

 1. De steek van de ketting: 3/8"P, .325, 3/8" of .404". De steek van uw ketting staat gelijk aan de afstand tussen twee aandrijfschakels in inches. 
 2. De dikte van de aandrijfschakel. De aandrijfschakels zijn de schakels waar de ketting mee wordt aangedreven. Dit zijn de schakels aan de onderkant van de ketting, die in het zaagblad vallen. De dikte hiervan kan variëren tussen 1.1mm en 1.6mm.
 3. De lengte van de ketting en het zaagblad. De lengte van een zaagblad wordt uitgedrukt in centimeters. Let bij het opmeten van uw zaagblad in de gaten dat het de lengte vanaf het moment dat het blad de zaag uit komt is. Dus niet het gehele blad!
Wanneer u een origineel Stihl zaagblad op uw kettingzaag gemonteerd heeft, kunt u de bovenstaande gegevens hier vanaf lezen (zie afbeelding voor voorbeeld). Zoals op de onderstaande foto te zien is zijn deze gegevens in het zaagblad gegraveerd.

Indien deze gegevens niet meer zichtbaar zijn, of u een ander merk zaagblad en/of kettingzaag heeft, lees dan onze andere handleiding "Zaagketting: welke past op mijn kettingzaag

Stihl zaagblad, welke ketting past op mijn Stihl kettingzaag

Klik hier om direct een nieuwe Stihl zaagketting te bestellen! 

 

Reacties

 1. Erwin Blankenspoor Erwin Blankenspoor

  Ik heb een stihl E14 electrische kettingzaag met 30 cm blad. Hier wil ik een zaagketting voor bestellen.

 2. Valkenburg Valkenburg

  mijn beste heb een stihl SMA 140 c 30 cm blad welke ketting hoort daarbij ? vrgr Nico

 3. Christ Priems Christ Priems

  Ik heb een Stihl Mse 200c , op blad Stihl rollomatic E is slecht te lezen 3005.0004813. Picco ck. 40cm/ck1,3mm 0,050 En oder staat nog 55 welke ketting zou u mij adviseren en welke kettingolie

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »